Je třeba si plnit sny ...

Do nepálu na motorkách jsem chtěl už dlouho, dlouho jsem se na to chystal, ale zatím jsem se k tomu nikdy nedostal. Kdysy v devadesátých letech jsem vzal stopem z Prahy podivně vypadajícího člověka, který byl oblečený v cizokrajném hábitu a táhl různá zavazadla. Cestou do Brna z něho vylezlo, že byl s kamarády, co mají cestovku zkoušet cestu po Indii na Enfieldech a že to bylo krásné.

Zhruba po deseti letech jsem vyděl film z takové cesty nazvaný Himalayo Enfieldmo. To mě opet dostalo a už jsem čekal jen na čas a někoho, kdo by se mnou jel. Až jsem ukecal/nadchnul pro tuto výpravu Šudana, tak jsme se k Rajbasům přihlásili a 26.3.2011 vyrážíme. Je třeba dodat, že na motorce jsem dosud najezdil maximálně 300 km.

Tento blog by měl postupně obsahovat naše zážitky, pokud teda bude síla a síť......



úterý 12. dubna 2011

10/4 Gorka-Kathmandu, husty provoz



Po noci stravene v poseli a ne na zachode se probouzime do sluneho rana. Baretak mi ukazuje jak v Brne rano cvici 5tibetanu(joga cviceni). Je u toho polonahy a ma branice se chveje tak, ze jsem taky rozcviceny(nafotil jsem fo u te astrady, ale nesmim to publikovat, na promitani fotek v Brne to jiste bude zarazeno:o). Z okna pokoje j videt terasa, kde pikolik jiz chista stoly na snidani a kdyz by nebyl smog, tak by jsme videli i do celeho udoli. Po snidani a zabaleni startujem stroj a vyrazime smer Kathmandu. Baretak je naladen ze vcerejsiho etapovho vitezstvi a tak ho po pak ujetych kylometrch musim krotit. Jizda je svizna. Drzime se hlavni skupiny. Po pauze na caj jsme se roztrhali a jdeme sami. Cim bliz jsme k hlavnimu mestu, tim je provoz husci, hlane je to moc nakladaku. 20km pred mestem se potkavame a ukazujeme si kde je hotel. Neni mozne udrzet se v kolone. Cekame na Oldu. Prijizdi s pulhodinovim zpozdenim jako spolujezdec machanika. Proste mu to umrelo. Vyrazime. Je to fakt husty. Bez tlaksonu si to nedovedu ani predstaviy. Jezdi se tu vlevo, v pravo, po chodniku, ve dvou pruzich jsou tri a dva na motorky.. Prdnost ma ten co ma silnejsi tlakson. Po kratkem bloudeni nachazime nas hotel. jsme tu treti. I to je dobry vysledek. Hotel je na mistni pomery asi luxusni. U dveri stoji pikolik v uniforme a salutuje s usmevem. Po sprse jdem do centra se podivat na kramky s dareckama a poveceret. Centrum je celkem ciste a je tu hodne turistu. Vecer na porade plenujem dalsi den a dozvidame se, ze Oldovi motorku mechanici museli dotlacit(jeden mechanik jede na motorce a nohou tlaci druheho na polamane motorce a to vse v hustym provozu). Jedno pivo a jdeme na kute..

Žádné komentáře:

Okomentovat