Je třeba si plnit sny ...

Do nepálu na motorkách jsem chtěl už dlouho, dlouho jsem se na to chystal, ale zatím jsem se k tomu nikdy nedostal. Kdysy v devadesátých letech jsem vzal stopem z Prahy podivně vypadajícího člověka, který byl oblečený v cizokrajném hábitu a táhl různá zavazadla. Cestou do Brna z něho vylezlo, že byl s kamarády, co mají cestovku zkoušet cestu po Indii na Enfieldech a že to bylo krásné.

Zhruba po deseti letech jsem vyděl film z takové cesty nazvaný Himalayo Enfieldmo. To mě opet dostalo a už jsem čekal jen na čas a někoho, kdo by se mnou jel. Až jsem ukecal/nadchnul pro tuto výpravu Šudana, tak jsme se k Rajbasům přihlásili a 26.3.2011 vyrážíme. Je třeba dodat, že na motorce jsem dosud najezdil maximálně 300 km.

Tento blog by měl postupně obsahovat naše zážitky, pokud teda bude síla a síť......



pondělí 4. dubna 2011

Nepalske safary 31/3

Po noci na manzelske posteli v zakrytu moskytiery Baretaka vbudil budik. na displeji bylo 6:00. Vstavat , jdeme na tygra. Dnesni den bu8deme travit v narodnim parku Bardia a pozorovat mistni zver a kdyz budeme mit stesti tak i tygra uvidime. Na snidani jsme meli nepalivou ovesnou kasi, placky a vajicka na tvrdo. vydali jsem se cestou k narodnimu praku . Po ctvrt hodine nas vuta breana s napisem Kralovsky narodni park Bardia. Jen slovo "kralovsky" bylo premalovano cernou barvou. Ye by yrusili krale Po zaplaceni 2000 rupiku se vydavame do buse. Pruvodci si nas rozdelili na dve skupiny. Jsme ve skupine c. 2 pac jsme musel resit yayivaci a ne jednou. Pralesem se prodirame cestou necestou. Vidime flekateho jelena, opicky, barevne ptaky king fisher, krokodyla, velikanskyho hada a spostu dalsi haveti. Kolem poledne se potkavame se skupinou c. 1 a spolecne cihame na tyhra u reky. Po par chvilich vetsina ucastniku ciha lezice na zadech a napodobujice medveda. Spolecne poobedvame a opet se rozdelujeme . Na tygra jsme cekali jeste dvakrat Cestou z NP se opet potkavame s skupinou c. 1 Vyporavujeme si historky, kdo videl tygra a mirime k sloni farme, kde mame domluvenou vyjizdku. Coustou jsme videli krokodili farmu, ale mrnata krokodiyla tu nemaji. Sloni uz byli pripraveni . Par lidi to po nerocnem vyletu vzdalo, tak jedeme po trech na jednom slonu. Je to velmi houpave. Reku prebrodil hladce. Busi se prodira dobre, jen porad neco zere, Chobot slona neustale atakuje rostliny v okoli a jeho ridic je z neho nestastny. Po hodinove vyjizdce se vracime. Vystupujeme s malou morskou nemoci a tesime se na veceri a sprchu. Pri veceri planujeme dalsi den a s mistnimi probirame politickou situaci v zemi. Zda se ze maoisti jiz ztratili kredit a duveru v ne vlozenou a navrat krale neni zcela vyloucen. Zatim pry zije vnejake vesnici obycejnym zivotem. Hura do postele. Zahrnout moskytieru a spat.

Žádné komentáře:

Okomentovat