Je třeba si plnit sny ...

Do nepálu na motorkách jsem chtěl už dlouho, dlouho jsem se na to chystal, ale zatím jsem se k tomu nikdy nedostal. Kdysy v devadesátých letech jsem vzal stopem z Prahy podivně vypadajícího člověka, který byl oblečený v cizokrajném hábitu a táhl různá zavazadla. Cestou do Brna z něho vylezlo, že byl s kamarády, co mají cestovku zkoušet cestu po Indii na Enfieldech a že to bylo krásné.

Zhruba po deseti letech jsem vyděl film z takové cesty nazvaný Himalayo Enfieldmo. To mě opet dostalo a už jsem čekal jen na čas a někoho, kdo by se mnou jel. Až jsem ukecal/nadchnul pro tuto výpravu Šudana, tak jsme se k Rajbasům přihlásili a 26.3.2011 vyrážíme. Je třeba dodat, že na motorce jsem dosud najezdil maximálně 300 km.

Tento blog by měl postupně obsahovat naše zážitky, pokud teda bude síla a síť......



pondělí 4. dubna 2011

Cesta do hor 2/4

noc stravenou v Butwalu jsme si moc neuzili. Doznivajici strrevni potize nas nenechali vyspat. Baretak se vzbudil kolem seste a zacal si cist. Ja jsem simuloval spanek do pul sedme. Po kratkem baleni opoustime zatuchly pokojik bez oken a vyrazime do mesta sehnat snidani a wifinu. Mistni si musi myslet ze jsem blazni. codime po ulicich plnych aut, motorek, riks a kol s mobilem v ruce a nevnimame okoli. Lov je stejne neuspesny. Na snidani si kupujeme jen par bananu. Ty nam snad udelai dobre. Pri odjezdu z hotelu mechanici zastavili baretaka a utahuji mu retez. Ted uz je vse OK. Jedeme k benzince. Doplna. po zaplaceni uz nabirame smer tansen to zamena do hor. Stoupame klikatou silnici prilepenou na jedne strane udoli. Obcas ji kousek chybi. To maji na svedomi moinzunove deste a sesuvy pudy. Cestou dojizdime nakladaky a autobusy. Predjet neni juednoduche. Musi se hodne troubit. Po hodince svizne jizdy stavime na caj. je citit ze jsme nastoupali 800m. Neni tu takov0 dusno a spinavy vzduch. Po par kilometrech se vsichni potkavame u odbocky na tansen a tvorime konvoj hustych motorkaru. Je to pekelny rachot. Ubytovali jsme se a vyrazime na rychlou prohlidku mesta. V jednu hodinu jedeme nalehkona vylet do okoli. Pulka nas jede k opustenemu chramu do udoli. je to asi hodka z kopce serpentinama po sotoliove ceste a zase nahoru ( druha pulka zvolila zrojizdku po hrebenu spojenou s prohlidkou hinduistickeho chrau u toho se Baretakovi osoulal retez, takze dal uz nemohl a jel s Ladou jako spolujezdec. Pro motorku si pak dojeli mechanici) Cestou dolu bylo par lehkych padu. motorky i jezdci vse prezili a mamealespon u vecere co pividat. PS: Nas pruvodce Lada je nejlepsi

Žádné komentáře:

Okomentovat